Γάζα: Νέο χτύπημα του Ισραήλ σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα – Τουλάχιστον 21 νεκροί

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τα νέα ισραηλινά πλήγματα σε καταυλισμό εκτοπισμένων, στα δυτικά της Ράφα, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Δύο ημέρες μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε άλλο καταυλισμό εκτοπισμένων που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 45 άτομα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Γάζας είπαν ότι επλήγη περιοχή με σκηνές όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι, στο Μαουάσι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί από το Ισραήλ ως διευρυμένη ανθρωπιστική ζώνη και στην οποία είχε συμβουλεύσει τους άμαχους πολίτες στη Ράφα να μετακινηθούν για ασφάλεια, όταν ξεκίνησε την εισβολή του στις αρχές Μαΐου. Τουλάχιστον 12 από τους νεκρούς, από την επίθεση της Τρίτης, ήταν γυναίκες.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν μία ακόμα περιοχή με εκτοπισμένους όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο Hind Khoudary, του Al Jazeera. «Δεν υπάρχουν νοσοκομεία στη Ράφα. Όλοι οι τραυματίες και τα πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Διεθνούς Ιατρικού Σώματος. Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Είναι καταστροφικό και φρικτό να τραυματίζεσαι και να μην μπορείς να μεταφερθείς από το ένα μέρος στο άλλο λόγω έλλειψης καυσίμων. Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες τώρα, τίποτα δεν έχει εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ισραηλινά τανκς έφτασαν στο κέντρο της Ράφα για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη (28/5), τρεις εβδομάδες μετά τη χερσαία επιχείρηση στη νότια πόλη της Γάζας που έχει προκαλέσει παγκόσμια καταδίκη.

Τα τανκς εθεάθηκαν κοντά στο τέμενος Al-Awda, ένα κεντρικό ορόσημο της Ράφα, ανέφεραν μάρτυρες στο Reuters. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν να επιχειρούν στην περιοχή της Ράφα χωρίς να σχολιάσει τις αναφερόμενες προελάσεις στο κέντρο της πόλης

Περισσότεροι από 36.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, από την έναρξη του πολέμου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Το Ισραήλ λέει ότι θέλει να ξεριζώσει τους μαχητές της Χαμάς που βρίσκονται στη Ράφα και να διασώσει ομήρους που λέει ότι κρατούνται στην περιοχή.

Στη Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, έναν από τους μεγαλύτερους από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς του θύλακα, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, είπαν κάτοικοι. Σε ορισμένες κατοικημένες συνοικίες από τις οποίες οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει, ομάδες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι ανασύρουν πτώματα από τα ερείπια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί